T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Manisa İl Sağlık Müdürlüğü

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Yurt Dışına Çıkacaklarda Gideceği Ülke Tarafından PCR Testi İstenen Kişilere Yapılacak Test Uygulamaları

Güncelleme Tarihi: 14/08/2020

Bilimsel Danışma Kurulumuz tarafından hazırlanan ve COVID-19’un Dünyadaki seyrine göre güncellenen COVID-19 Rehberi Ülkemizde sahada yol gösterici olmaya devam etmektedir. Bu rehberde belirlenen vaka tanımı ve yönetimi COVID-19 (SARS-Cov2 Enfeksiyonu) Genel Bilgiler, Epidemiyoloji ve Tanı Vaka Takip Algoritması’na göre yapılmaktadır. Ancak Yurtdışına çıkacak ve gideceği ülke tarafından PCR testi istenen kişiler bu algoritma içerisinde yer almayan sağlıklı kişilerdir. Bu kişilere ücretli olarak test yapılmaktadır.

İlimizde bu kapsamda yapılacak işlemler aşağıdaki şekilde yürütülecektir:

1. Kişiler  (Vatandaş veya   yabancı  ayrımı  olmaksızın), yurtdışına çıkışlarını belgeleyen  (bilet, davetiye,  öğrenim    belgesi,  dilekçe, vb )   belgeler   ile    birlikte   ilimizdeki bütün kamu hastanelerine başvurabilecektir.

2. Başvuru esnasında 250 Türk Lirası   tetkik   bedelini  belirlenen  hesap  numarasına yatıracaklar ve yatırmış olduklarına dair belgeyi de ibraz edeceklerdir.

3. Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler hastanelerden veya ilçe sağlık müdürlükleri/toplum sağlığı merkezlerinden sonuç raporu alabilecektir.

4. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup bu görevliler görev belgelerini ibraz edeceklerdir.

5. Sınır Kapılarında olası yığılmalarda kaynaklanacak mağduriyetler ve olumsuz durumlarla karşılaşmamak için PCR Testinizi bulunduğunuz ilde yaptırmanız iyi olacaktır.

Alıcı: Halk Sağlık Genel Müdürlüğü
Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan