İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Çölyak Organik Beslenme Derneği işbirliği ile Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan "Erişkin Bazı Metabolizma Hastalıkları (Troid, Osteoporoz, Gut) ve Çölyak Hastalığı Kontrol Programı" ve "9 Mayıs Dünya Çölyak Günü" etkinlikleri kapsamında; Şehir Hastanesinde görevli Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatih SAYGILI tarafından ilimiz Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerine bağlı okullarda görevli Rehber Öğretmenlerine yönelik okullarda "Çölyak tanısı almış öğrencilere yaklaşım" konusunda bilgi düzeyini ve farkındalığı arttırmak amacı ile bilgilendirme sunumu yapıldı.
Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla ARICI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah ÖLMEZ, Manisa Çölyak Organik Beslenme Dernek Başkanı Halim ŞİVECAN, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı Hizmetleri İl Sorumlusu Hasibe TUTAR, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr. Keziban YÜCEL, Diyetisyen Burcu BAYRAKTAR ve V.H.K.İ Meryem SÜREL, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerine bağlı okullarda görevli 155 Rehber Öğretmenimiz katılmıştır.
Aynı gün öğleden sonra İl Sağlık Müdürlüğü yemekhanesi mutfağında yaklaşık 30 çölyak hastası çocuğumuz ile birlikte ailelerinin de katıldığı, kesinlikle glutensiz malzemelerden oluşan makaron kek karışımı, toffe aromalı pasta dolgusu ve pasta kaplama şeker hamuru kullanılarak çocuklar tarafından pasta yapımı workshop etkinliği ve hazırlanan pastaların çocuklara ikramı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İl Sağlık Müdürümüz Dr. Necip YEMENİCİ workshop etkinliğimize katılarak, çocuklara hediyeler vermiştir.
Bu etkinlikteki amacımız çölyaklı çocuklar ile aileleri tanıştırmak ihtiyaç duyduklarında birbiriyle iletişim kurabilmelerini sağlamak en önemlisi de yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Yine glutensiz unlarla oluşturulacak gıdaların diğer gluten içeren unlara göre gerek maliyet gerekse hazırlama açısından çok daha pahalı ve zor olduğu için ailelerin pratik yapmalarını sağlamak.
HER 100 KİŞİDEN 1’İ ÇÖLYAKLI OLDUĞUNA GÖRE O 100 KİŞİDEN 1’İ SİZDE OLABİLİRSİNİZ. O HALDE ÇÖLYAKTAN KORKMA, GEÇ TANI ALMAKTAN KORK.