İL YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM KURULU TOPLANTISI 2019/1
08 Mart 2021

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, 08 Ağustos 2019 Perşembe günü saat 09:30’da Manisa İl Sağlık Müdürlüğü 1. Kat Toplantı Salonunda, 2019 yılının birinci İl Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu Toplantısı Sayın Vali Yardımcısı Mesut ESER başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Başkan Yardımcısı ve paydaş kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımıyla düzenlenmiştir.

Toplantıda gündem maddeleri olarak; ‘‘Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü’’nün kurul üyeleri ile görüşülmesi, Toplumda Hareketli Yaşam konusunda farkındalık oluşturulması amacı ile söz konusu kurul üyelerinin bulunduğu paydaş kurumlara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından antrenör eşliğinde fiziksel aktivite yaptırılmak üzere kurum ziyaretlerinin planlanması, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve CBÜ Spor Bilimleri fakültesinden antrenör desteği eşliğinde belirlenecek ortak parklarda haftanın belli günlerinde ve belli saatlerde egzersiz yapılmasının planlanması, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında geniş katılımlı yürüyüş düzenlenebilmesi için planlamaların yapılması” konuları ele alınmıştır.


Toplantı Vali Yardımcımız Sayın Mesut ESER’in açılış konuşmalarıyla başlamış olup daha sonra tanışma ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla ARICI’nın ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman BAYIK’ın konuşmaları ile devam etmiştir. Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr. Keziban YÜCEL’in kurul üyelerine bir önceki kurul toplantısında alınan kararların değerlendirildiği sunumunun akabinde üyelerin görüş ve önerileri doğrultusunda kararlar alınarak toplantı sonlandırılmıştır. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir.

  • WhatsApp Image 2019-08-08 at 15.37.27.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-08-08 sat 15.37.27.jpeg